Od ekskluzivne radnje, “Profylens opticco” koja je od 1995-2004. godine postojala u tc City passage, pa do “Casa dell`ottica” u okviru sc Stadion , aktivno učestvujemo u postavljanju standarda zaštite Vaših očiju i donosimo šik izgled sa svetskih modnih pista na beogradske ulice.

Najvažnija funkcija kvalitetnih naočara za sunce je, naravno, zaštitna. Sunčani zraci imaju pozitivan uticaj na naše raspoloženje, nažalost postoji i onaj drugi, negativan uticaj na našu kožu i druge delove tela koji su duže izloženi sunčevoj svetlosti. Negativno delovanje ultraljubičastog zračenja na kožu je dobro poznato (ubrzano starenje, veća učestalost pojave raka kože). UV zraci su deo sunčevog spektra.

Postoje tri vrste ultraljubičastih zraka UV-A i UV-B (koje su ujedno i najopasnije za naše oči) i UV-C (koje su najmanje opasne).

UVA zraci dopiru do najdubljih delova oka, do mrežnjače, i mogu dovesti do degeneracije žute mrlje. Njihovo delovanje je kumulativno pa je nužno zaštititi oko od najranijeg detinjstva.

UVB zračenje čini 10% ukupnog ultraljubičastog zračenja i najveća je opasnost za oko. Može uzrokovati teške opekline kože pa tako i kože kapaka, oštetiti rožnjaču, i izazvati upalu koja se naziva fotokeratitis, čiji su simptomi peckanje, crvenilo, bol, oset stranog tela u oku i pojačano treptanje. Duga izloženost oka tom zračenju povećava učestalost razvoja zamućenja očnog sočiva - katarakte. 10-ak % slučajeva katarakte,  pripisuje se UVB zračenju.

Ozonski omotač u celini asorbuje UVC zrake. Važno je spomenuti da jačina delovanja UV zračenja zavisi od nadmorske visine i povećana je na većim visinama.

Sneg reflektuje 80% pristiglog zračenja, pesak reflektuje 25% UV zračenja pa je i na plaži povećana UV izloženost. U vodu prodire 95% UV zraka, a 50% dopire do dubine od 3 m. Oštećenjem ozonskog omotača koji sprečava prodor UV zraka na zemlju dolazi do njihovog pojačanoga štetnog delovanja.

Što se modnog aspekta naočara za sunce tiče one su postale nezaobilazan modni detalj koji upotpunjuje odevnu kombinaciju nosioca. S tim u vezi mi se trudimo da prenesemo savremene trendove i dobavimo najnovije modele u najkraćem mogućem roku, tako da u našu kuću optike stignu neposredno posle predstavljanja na modnim revijama u Milanu, Parizu ili Londonu. Na našim policama ćete naći ekskluzivne, klasične, ekscentrične, suptilne ili eksplicitne modele brendova kao što su: Miu Miu, Blumarine, Jimmy Choo, Dolce & Gabana, Furla, Silhouette, Police, Ray Ban, Laura Biagiotti, Escada, Vogue, Alexander McQueen, Boss… Izbor najaktuelinijih brendova je jako važan. Pratimo rejtinge popularnosti određenih brendova u svetu i svake sezone, prilagođavamo ponudu našim trendi kupcima.

Posebnost, je kao i kod dioptrijskih modela, karakteristika, posvećena klijentima koji su prepoznali i taj segment u našoj ponudi, od samog početka. Trudimo se da ponudimo i nešto što je drugačije, što ne možete naći kod konkurencije, nešto što će vašu individualnost izdvojiti i učiniti unikatnom.

Kontakt informacije

  • Casa dell ottica je mp objekat preduzeća
    NUMAN D.O.O.
    PIB 107777527
    APR БД 136226/2012
  • Stadion Shopping Centar
  •   Zaplanjska 32, 11000 Beograd